loading...
Kezdőlap / Egyéb / 16 megrázó fotó a múltból, amit nem találunk meg a történelemkönyvekben

16 megrázó fotó a múltból, amit nem találunk meg a történelemkönyvekben

1. A Titanic árvái. Michel és Edmond Navratil túlélték ugyan a Titanic katasztrófáját, de szüleik már nem voltak ilyen szerencsések. Senki sem ismerte a nevüket, ezért fotókat készítettek róluk, melyeket aztán az újságokban terjesztettek, hogy így találjanak nekik közeli hozzátartozókat, rokonokat.

  

2. A 84 éves P. Karlinsky, aki életéből 66 évet azzal töltött, hogy az ukrán Csernyihiv városban található csatornát felügyelte.

  

3. Lovas flashmob, melyet az első világháborúban elhunyt lovak és szamarak tiszteletére készítettek a katonák. 4. A Ku-Klux-Klan egyik tagja, aki kötéllel a kezében járta a Miamiban található fekete-negyed utcáit, 1939 májusában. 5. 1951-ben az évente megrendezett bostoni maratonon egy japán futó, nevezetesen Shigeki Tanaka lett a győztes. Tanaka túlélte a 6 évvel azelőtti Hiroshimai atomtámadást, mellyel a közönség is pontosan tisztában volt, ezért síri csendben figyelték, ahogy átlépi a célvonalat. 6. Dorothea Lange – az egyik leghíresebb amerikai női fotóművész munkája, aki nem félt aktívan tevékenykedni a nagy gazdasági válság idején sem, és felhívni a figyelmet olyan égető problémákra, mint a gondatlan gyerekvállalás. 7. A chilei elnök, Salvador Allende ellen intézett puccs egyik megrázó pillanata, amit Augusto Pinochet vezetett, 1973. szeptember 11-én. 8. A holokauszt áldozatainak ujjairól leszedett és összegyűjtött eljegyzési gyűrűk. 9. Japán nők és tinédzserek fejet hajtanak a reptérre igyekvő kamikaze pilóták tiszteletére, 1945-ben.

  

10. Donald Slayton amerikai és Alekszej Leonov orosz űrhajós, akik közösen vettek részt a Szojuz–Apollo-programban, ami egy remek példája volt az amerikai-orosz együttműködésnek a hidegháború idején.

  

11. Egy német katona, aki szembe ment a paranccsal csak azért, hogy segítsen egy, a berlini fal miatt családjától elszakított gyermeken, 1961-ben. 12. Három fiatal orosz nő és egy kislány, akik virágot vittek a nácik által megölt amerikai katonák tiszteletére, 1945 április 18-án. 13. Hirosima az atombomba ledobása előtt és után. 14. Háború és béke az írországi Belfastban, 1981-ben, az észak-írországi békeegyezmény aláírása idején. 15. Egy repülőgép belseje, 1930-ban. 16. Végezetül: a new yorki Times Square-en összegyűlt ünneplő tömeg, akik így üdvözölték Németország legyőzését 1945. május 7-én.

forrás

Ezt láttad már?

15 ember, aki utólag döbbent rá, hogy rosszul csinálta, amit csinált

1. ,,Csak a föld alatti garázsommal szerettem volna hencegni a rokonoknak, de kiderült, hogy gombnyomásra …

loading...
error: