Az átlátszó cserép teljesen kiváltja a drága fűtést. Ez a trükk a titok.

attetszo-cserep

Egy svéd cég rájött, hogy hogyan lehetne egyszerűen levenni az emberek válláról a kínzó súlyt, amit az okoz, hogy minden télen több százezr forintért kell fát vásárolniuk az embereknek, hogy egész télen fűthessék házaikat. A fa kivágása szinte felér egy öngyilkossággal, hiszen a föld tüdejét, írtjuk ki. Ez a probléma volt az, ami inspirálta a cég tervezőit, és megalkották az üvegcserepet.

Az üvegcserép 100%-osan átengedi a napsugárzást a tetőszerkezet alatt található feketére festett csövekben pedig víz folyik, amelyet egy nagyon kevés áramot fogyasztó szivattyú keringet az egész házban. Így általánosságban meleg van az egész házban, és a melegvíz is megvan oldva, hiszen a vízhálózatra is rá van kötve a rendszer.
A fekete szín elnyeli a hőt, és ha van egy kis napsütés. akkor már szellőztetni is kell a házban, mert annyira meleg lesz. A cserepek ugyanakkora súllyal bírnak, mint az átlagos cserepek, csupán áttetszőek, de anyaguk, szilárdságuk, és terhelhetőségük is megegyezik a sima agyag cserépével.

forrás

Ezt láttad már?

15 szórakoztató mesefilmes baki, ami felett valószínűleg Te is elsiklottál korábban

Az ember talán azt hinné, hogy egy teljes egészében számítógépes technikával legyártott animációs film esetében …

error: