Ez a nő mozdulatlanul feküdt 7 évig az öreg férfi ágyán. Amikor a nővére jött meglátogatni, sikoltozva rohant ki a házból.

Ez az igaz szerelem?

A Németországban született Carl Taenzler az 1930-as években tudósként dolgozott. Beleszeretett egy nőbe, és hű maradt hozzá a haláláig. De ahogy ezt tette, attól sok ember libabőrös lesz.

mozdulatlan2

1930-ban, Taenzler egy katonai kórházban dolgozott Floridában(USA), mint röntgen technikus. Felvette a Dr. Carl Graf von Cosel nevet. Ott ismerte meg a 21 éves kubai-amerikai lányt, Elena de Hoyos-t, aki éppen a kórházban volt látogatóban.

mozdulatlan1

Taenzler azt állította, hogy látomásai és álmai voltak a lányról, és mélyen beleszeretett. De a nő már házas volt abban az időben, bár ő és férje külön éltek. A gyönyörű, fiatal lány is mutatott egy kevés érdeklődést az akkor 53 éves Taenzler iránt. Elhalmozta ajándékokkal és megpróbálta bizonyítani rajongását, de a lány mindig visszaküldte neki a csomagot.

mozdulatlan3

Amikor a lányt elérte a tuberkulózis 1931 elején, Taenzler mindent megtett, hogy megmentse. Ő nem orvos, de felhasználta minden tudását és pénzét, ami volt, hogy támogassa gyógyulását. Azonban ez nem volt elég, és Elena 1931. Október 25-én meghalt, amikor még csak 23 éves volt.

Taenzler szétesett, fizette a temetés költségeit, és meggyőzte a családját, hogy építsenek egy mauzóleumot, ahol minden este nyugovóra tért.

mozdulatlan4

De ez még mindig nem volt elég Taenzlernek. Egy este 1933. Áprilisában, 2 évvel a nő halála után, Taenzler beosont a temetőbe, és magával vitte, ami megmaradt a szerelme testéből. (Állítólag a hangja könyörgött neki, hogy mentse meg.

mozdulatlan6

Miután hazavitte, előkészítette a testet üvegszemekkel, fonalakkal, és kampókkal. Selymet használt viasszal a bőre helyettesítésére.

mozdulatlan5

Elhelyezte az üveg szemeket, felöltöztette, és az ágyába tette. Nagy mennyiségű vegyszerrel és parfümmel leplezte a romlás rettenetes szagát.

mozdulatlan8

A tudós mellette aludt minden éjjel, egészen 1940-ig, amikor Elena húga hallott pletykákat Taenzlerről. A nő látogatása során szembesült a férfival, és undorodott, amikor megtalálta az ágyában a halott nővére testét.

mozdulatlan7

Taenzlert letartóztatták, és a történet hamar elterjedt az egész világon.

mozdulatlan9

Egy pszichológus tanúskodott a szellemi egészségéről a pere alatt, így bűnösnek találták holttest rablás, temető rongálás, és a vandalizmus vétségében. Azonban a tárgyalás olyan lassú lefolyású volt, hogy elévült a büntetése, és így szabadon engedték.

mozdulatlan10

Később elköltözött egy másik városba, ahol békés, eseménytelen élete volt. Azonban a megszállottsága nem gyengült. Állandóan Elena képeket rajzolt és 1952-ben halt meg, miközben egy kép volt a kezében a lányról.

mozdulatlan11

Ma Taenzler életének története ellentmondásos. Néhányan azt gondolják, hogy hihetetlenül romantikus, míg mások úgy vélik, hogy beteg volt. A történet lenyűgöző mindenképpen – Lehetne akár egy igazi horror film!

forrás

Ezt láttad már?

15 szórakoztató mesefilmes baki, ami felett valószínűleg Te is elsiklottál korábban

Az ember talán azt hinné, hogy egy teljes egészében számítógépes technikával legyártott animációs film esetében …

error: