loading...
Kezdőlap / Életmód / Ez történik a testünkben óráról órára. Érdekes, hogy a nők a reggeli órákban…

Ez történik a testünkben óráról órára. Érdekes, hogy a nők a reggeli órákban…

szer

24-01 óra: csökken a testhőmérséklet és a vérnyomás, a szervezet nyugalmi állapotban van. De egyben a lazító, relaxációs gyakorlatok végzéséré, meditációra a legalkalmasabb idő.

01-02 óra: A fájdalmakat ekkor a legnehezebb elviselnünk.

02-03 óra: A legtöbb gyermek ezekben az órákban jön a napvilágra. A máj működése most a legerőteljesebb, ekkor dolgozza fel az előző nap minden mérgező anyagát. Ilyenkor sose fogyasszunk alkoholt.

03-04 óra: Ebben az órában vagyunk kitéve leginkább balesetnek, mert ekkor a legalacsonyabb a vérnyomás, ezért aluszékonyabbak, figyelmetlenebbek vagyunk. Az éjszakai dolgozók legkockázatosabb időszaka.

04-05 óra: Most fázunk a leginkább, hiszen bőrünk hőmérséklete ekkor a legalacsonyabb. De pont ekkor a herék maximális mennyiségben képesek kilövellni magukból a tesztoszteron férfihormonokat.

05-06 óra: Vérnyomásúnk lassan emelkedni kezd, felkészülünk a reggeli ébredésre. A mellékvesék kiöntik a kortizon aktív hormonokat és megszólal a belső csengő – Ébresztő!

06-07 óra: A vastagbél ürítése könnyebbé teszi szervezetünket, nagyobb lesz teljesítőképessége. Egyben ekkor termelődik legintenzívebben a nemi hormon szervezetünkben. Ez itt a szerelem órája!

07-08 óra: Ekkor ébrednek fel a női szexuális hormonok. A gyengébb nem számára elérkezett az idő a szerelemre. Egyben csúcson az éberségünk. Autózást, nyelvtanulást, tesztfeladatokat ekkor végezzük.

08-09 óra: A gyógyszerek ilyenkor a leghatásosabbak, kevesebb tabletta is nagyobb hatást fejt ki. Szervezetünk salaktalanít, beindul a gyomormozgás. Idényjellegű gyümölcslé, vagy gyümölcs fogyasztás ekkor javalt.

09-10 óra: Az agy ebben az időben tud legjobban alkotni, tanulni. Most a legalacsonyabb a láz, nyugodt a szervezet.

10-11 óra: A szív teljes erőbedobással tud dolgozni. Aki teheti ekkor mozogjon, dolgozzon. Szellemi és fizikai teljesítményünk maximumát érhetjük el. De csak délig történjen a terhelés.

11-12 óra: A szív még erősen dolgozik. Kiránduláshoz és friss levegőhöz a legjobb időpont. Vége lehet a lótás-futásnak, ideje megpihenni.

12-13 óra: Beindul a nagyfokú gyomorsav termelődés, erre a legjobb orvosság a helyesen társított étkezés. Az agy tevékenysége csökken a szervezet minden energiáját az emésztésre fordítja. Az anyagcsere lelassul.

13-14 óra: A déli fáradtság most tetőzik. Az epén kívül minden szerv csendespihenőben van. Ha tehetjük pihenjünk le, vagy egy kicsit sétáljunk.
14-15 óra: Az agy ismét teljes kapacitással kezd dolgozni. Iskolai feladatokat ekkor jó megoldani. Kevesebb fájdalmat érzünk, hatásos az ivókúra és egy séta.

15-16 óra: Az érzéstelenítés most a leghatásosabb, ilyenkor tanácsos fogorvoshoz menni.
16-17 óra: Az izmok a legjobb formában érzik magukat, készen állnak a bemelegítésre és rekordkísérletekre. Fájdalomérzés ismét alábbhagy.

17-18 óra: A haj és a körmök ekkor nőnek a leggyorsabban, a bőrt is ekkor jó ápolni.

18-19 óra: Aktív sportoláshoz az idő még mindig optimális. A test kevesebb energia ráfordítással gyorsabban felfrissül. A vesék készek nagyobb mennyiségű folyadék felvételére.

19-20 óra: A test lassan nyugalmi fokozatra kapcsol. Vacsorára a gyomor ismét munkához lát, de falánksággal nem jó túlterhelni. Reakcióidőnk most a legjobb.

20-21 óra: Az elmélkedéshez, tanuláshoz, alkotáshoz a megfelelő időszak.

21-22 óra: A vérnyomás csökken, az aluszékonyság növekvőben van. Aki nem veszi figyelembe szervezete jelzését a lefekvéshez, az gyengíti immunrendszerét.

22-23 óra: A nyugalom órája, lelassul anyagcserénk, vérnyomásunk. Pihenünk.

23-24 óra: A szervezet mély álomba szenderül, szerveinket a belső óra alapműködésre kapcsolja. Még ha éjszakai életet is élünk, kíméljük gyomrunkat, emésztőszerveinket, mert azok már alszanak.)

forrás

Ezt láttad már?

Egy kardiológus szerint te sem tudod MIKOR és MENNYI vizet kell inni!

Nem mindegy, hogy mikor iszunk vizet. A szakember elárulja a helyes vízivás titkát! Azt mindannyian …

loading...
error: