Hófehérke eredeti kinézetét a Disney betiltotta, mert túl dögös volt. Így nézett ki eredetileg

Kevesen tudják, de az ártatlan Hófehérke eredetileg jóval pikánsabban nézett volna ki.

A világhírű Disney karakter eredeti kinézete kisebbfajta botrányt váltott ki házon belül, mivel sokan úgy gondolták a cégnél, hogy a hercegnő eredeti kinézete túlságosan erkölcstelen. A híresen családbarát cég el akarta kerülni a nagy sajtóvisszhangot és botrányokat, ezért szinte az összes eredeti rajzot megsemmisíttették Hófehérkéről.

hofeherk4
Mai szemmel a bokavillantás és a skarlátvörös, csókos ajkak nem tűnnek nagy durranásnak, de ne feledjük, hogy a mesét a konzervatív 1930-as években készítették, amikor még egészen más volt a felfogás az erkölcsről és az illemről.

Az eredeti rajz Hófehérkéről:

hofeherk3
Nem is értjük, hogy Walt Disney miért bízta meg eredetileg azt a művészcsapatot, akik a világhírűen pikáns Betty Boopot is megálmodták. Az ő elképzelésüket nyilvánította végül erkölcstelennek és dobatta ki szinte minden elkészült rajzukat, nehogy rontsák a Disney cég hírnevét.

Végül egy sokkal visszafogottabb, ártatlanabb Hófehérkét alkottak meg a művészek, kevésbé hivalkodó ruhával, visszafogott szempillákkal és ajkakkal:

hofeherk1Az egyik megmaradt, eredeti Hófehérkét ábrázoló rajzot 2014-ben 15.000 dollárért (kb. 4,3 millió forint) adták el egy aukción.

forrás

Ezt láttad már?

15 szórakoztató mesefilmes baki, ami felett valószínűleg Te is elsiklottál korábban

Az ember talán azt hinné, hogy egy teljes egészében számítógépes technikával legyártott animációs film esetében …

error: