loading...
Kezdőlap / Érdekes / 10 népszerű ,,házi praktika”, ami valójában egyáltalán nem működik

10 népszerű ,,házi praktika”, ami valójában egyáltalán nem működik

Az internet legmélyebb bugyraiban mászkálva számtalan érdekességgel találkozhat az ember, melyek közül egy viszonylag nagy részt az ún. ,,lifehack”-ek fednek le, melyekkel (elviekben) megóvhatjuk magunkat a felesleges kiadásoktól és egyúttal megkönnyíthetjük a mindennapi életünk. A valóságban azért ez számos esetben nem igaz, az elsőre jól hangzó trükkök ugyanis nem csak hogy nem működnek sokszor, de esetenként még akár veszélyes is lehet az alkalmazásuk. Az alábbiakban 10 olyan népszerű házi praktikát szedtünk össze, melyeknek valójában semmi hasznuk sincsen…

1.  Kenyérpirító, mint grillsütőElméletileg: az oldalára fektetett kenyérpirítóba rakott sajtosszendvicsek szépen megsülnek, a tetejükre reszelt/szeletelt sajt pedig kellően megpirul. Ezzel a trükkel (elméletben!) megspórolhatjuk a grillsütő vásárlását.

Gyakorlatilag: az oldalára fektetett kenyérpirító már önmagában is baleset- és/vagy akár életveszélyes lehet, révén, hogy nem ilyen felhasználásra találták ki. Ezt csak tovább súlyosbíthatja a kenyér (ebben a helyzetben) közvetlenül a fűtőszálakra potyogó kenyérdarabkák, vagy akár maga a rá csurgó olvadt sajt, mely szintén elképesztő kockázatot rejt magában. Semmiképpen sem ajánljuk.
2.  Dugóhúzó helyett szög és kalapácsElméletileg: a parafadugóba kalapált, majd a kalapács villás végével kihúzott szög magával húzza a dugót, így ,,mentve meg” az életünket, ha esetleg épp nincs nálunk dugóhúzó.

Gyakorlatilag: amilyen könnyen belekalapáltuk, olyan könnyen ki is jön a szög a dugóból, anélkül, hogy kicsit is megmozdítaná azt. Az egyenes szög nem képes akkora tapadást kifejteni a parafadugóba ütve, hogy utána azt kirántsa magával.
3.  Hűtőszekrényben tárolt elemekElméletileg: a hűtőszekrényben tárolt (még nem használt) elemek kevesebb energiát veszítenek az idők során, és így az alkalmazásuk után tovább leszünk képesek használni azokat.

Gyakorlatilag: az alacsony hőmérséklet épp az ellenkezőjét válthatja ki az elemek esetében, ráadásul ezáltal megnő a korrózióveszély is, mely akár az elemek komplett meghibásodásához is vezethet.
4.  Műanyag tubusból nyomott palacsontákElméletileg: a műanyag (ketchup vagy majonézes) palackba töltött palacsintatészta könnyebben, szebben nyomható, ráadásul kevesebb koszt hagyunk magunk után a konyhában.

Gyakorlatilag: a palacsinta műanyag palackba való töltése már önmagában sem könnyű, szükségünk lesz hozzá valamiféle tölcsérre, amivel már alapból eggyel több mosogatnivaló keletkezik, és a munkánkat sem könnyíti meg egyáltalán. Az így nyomott palacsinták szintén eléggé időigényesek, ilyen szempontból tehát egyáltalán nem célravezető ez a megoldás.
5.  Ki nem pattogott kukoricaszemekElméletileg: a mikrózás után kivett kukoricás-zacskó száját kissé kinyitva majd fejjel lefelé fordítva kirázhatjuk belőle a ki nem pattogott kukoricaszemeket, melyeket aztán újra kipattogtathatunk.

Gyakorlatilag: ez a trükk csak akkor működik, ha van kellő türelmünk és időnk, hogy a popcorn elkészítése után perceken keresztül rázogassuk a zacskót, ráadásul azután sem lehetünk 100%-ig biztosak benne, hogy minden kukorica kipotyogott, hiszen némelyik a már kipattogott kukoricák belsejébe ragad, stb. Ráadásul várnunk is kell kicsit, mivel a mikróból frissen kivett pattogatott kukoricás zacskó általában tűz forró, szóval végső soron amiatt a pár ki nem pattogott szem miatt esünk el a pikk-pakk elkészíthető, friss és meleg popcorn minden örömétől.
6.  Vécépapírgurigából hangszóróElméletileg: a vécépapírgurigából vagy konyhai papírtörlőkendő hengeréből összeeszkábált ,,rendszerrel” hangosabban hallgathatunk zenét a telefonunkon, mint amúgy.

Gyakorlatilag: a papír rendkívül rosszan vezeti a hangot, így biztosan nem érhetünk el eget rengető előrelépést. Jobban járunk ha inkább fogjuk, és egy nagyobb mérető kerámiabögrébe állítjuk a telefonunkat.
7.  Kocsiajtó nyitás teniszlabdávalElméletileg: ha véletlenül bezárjuk a kocsiba a kulcsunk (vagy ilyesmi), akkor egy teniszlabda segítségével könnyedén kinyithatjuk az ajtót. Ehhez mindösszesen egy apró lyukra van szükségünk a teniszlabda oldalán, majd a kulcslyukhoz nyomva hirtelen nyomást kell kifejtenünk, és a labdából a kulcslyukba távozó levegő pár próbálkozás után kinyitja a gépjármű ajtaját.

Gyakorlatilag: pár évvel ezelőtt rendkívül népszerű volt az internetezők körében ez a legenda, ám teljes mértékben kamu. Még a Discovery Channel ,,Állítólag” című műsora is foglalkozott ezzel a mendemondával, ám ők is csak megcáfolni tudták a valódiságát.
8.  Coca Cola, mint rozsdaeltávolítóElméletileg: a Coca Colába mártott rozsdás tárgyak egyszerűen és hatékonyan megtisztulnak, ezáltal megspórolhatjuk az esetleges rozsdaoldó folyadékokra szánt pénzt.

Gyakorlatilag: ha valami, akkor a néhány palack Coca Cola még véletlenül sem olcsóbb, mint egy flakon minőségi rozsdaoldó. Igaz, ami igaz, lehet vele elérni némi javulást, ám ez rendkívül időigényes, ráadásul nem is túl alapos. Minden tekintetben jobban megéri rendes rozsdaeltávolító folyadékot használni.
9.  Banán ,,újraélesztése” hajszárítóvalElméletileg: a megbarnult, befeketedett banán hajszárítóval történő lekezelése után, visszanyerhetjük annak eredeti, élénk sárga színét.

Gyakorlatban: egyáltalán nem működik, ráadásul csak tovább szárítja a banánt.
10.  Virágcserépbe tett érmékElméletileg: a virágföldbe helyezett réz érmék anyagának köszönhetően segítenek meggátolni a gombák elszaporodását a virágföldben.

Gyakorlatilag: ez a trükk kizárólag akkor működik, ha régi pénzérmékkel dolgozunk, az új érmék már jóval kevesebb rezet tartalmaznak.

forrás

Ezt láttad már?

23 kép, ami bizonyítja, hogy az idő vasfoga egy könyörtelen pusztító

Bár legtöbbször fel sem tűnik, az idő vasfoga bizony folyamatosan dolgozik, rongál, amortizál. Időnként azonban …

loading...
error: