loading...
Kezdőlap / Érdekes / 10 rejtélyes történelmi fotó, ami rengeteg kérdést hagyott maga után

10 rejtélyes történelmi fotó, ami rengeteg kérdést hagyott maga után

Manapság a legtöbb furcsa és megmagyarázhatatlan fotó láttán az emberek többsége gondolkodás nélkül rávágja, hogy ,,ez Photoshop!”. Az alábbi 10 fénykép esetében ilyenről szó nem lehet, ezek a felvételek ugyanis akkoriban készültek, amikor Photoshopról még csak nem is álmodoztunk. Hiába kaptak azonban nagy figyelmet, hiába tanulmányozta őket tudósok sokasága, legtöbbjükre a mai napig sem sikerült elfogadható, helytálló magyarázatot találni.

1.  A hook-szigeti tengeri szörny

Ez a fénykép 1965-ben készült, szintén jóval a számítógépek elterjedése és a Photoshop megjelenése előtt. A kép körül kialakult rejtélyt tovább bonyolította, hogy ezt a felvételt nem egy névtelen ,,útszéli suhanc”, hanem Robert Le Serrec elismert fényképész készítette. A különös tengeri lényt ábrázoló kép az ausztráliai Hook-sziget partjainál készült és többen is jelen voltak a feltűnésénél, egyhangú döntés azonban nincs vele kapcsolatban, a tengerbiológusok közt még ma is vitatott, hogy pontosan mi is látható rajta.

2.  A Hessdalen-fények

Éveken keresztül lehetett megfigyelni különösen mozgó, furcsa fényeket a norvégiai Hessfalen-völgy felett. Számtalan bizonyíték létezik a furcsa világító tárgyak völgy felett történő átrepülésére, ezt a képet például egy norvég fotós készítette 30-másodperces záridővel. Bár sok tudós foglalkozott a témával, nem sikerült egyhangú magyarázatot kapni rá, hogy mi is állhat ennek a furcsa jelenségnek a hátterében.

3.  A ,,fekete lovag”

1960-ban egy sötét, ismeretlen repülő tárgy került a Föld légterébe. Ebben az időben egyetlen műholdat sem lőttek fel és a Csillagok Háborúja filmekből ismert Boba Fett űrhajóját-idéző objektum egyetlen emberi kéz alkotta tárgyra sem hasonlított. Azóta ráadásul számos hasonló repülő tárgyat sikerült már lencsevégre kapni a Föld körül, melyekben csak az volt a közös, hogy a fénykép készülte után néhány másodperccel rejtélyes módon eltűntek. A tudósok között megoszlanak a vélemények, hogy mi is lehetett pontosan a ,,Black Knight” névre keresztelt objektum, ám abban a többség egyetért, hogy valószínűleg nem ember alkotta, mesterséges tárgyról lehet szó.

4.  A ,,Babushka Lady”

1963. november 22-én, Kennedy elnök meggyilkolásának helyszínén volt egy rejtélyes hölgy, aki több fényképen és videofelvételen is feltűnt. Titokzatosságát az okozta, hogy az elnök meggyilkolása után nem szaladt fedezékbe, (mint a többiek) hanem mintha mi sem történt volna, fényképezgette tovább a világ egyik leghíresebb merényletének helyszínét. Röviddel később eltűnt, ám a merényletet visszanézve olyan gyanúsnak titulálták a viselkedését, hogy több évtizeden keresztül az FBI is nyomozott utána, révén, hogy nagy valószínűséggel köze lehetett az elnök meggyilkolásához. Hiába azonban minden erőfeszítés, nem akadtak a nyomára, sőt, még csak a személyazonosságát sem sikerült megállapítani, így a rejtélyes hölgy a ,,Babushka Lady” nevet kapta, az idős orosz asszonyokra jellemző fejkendője miatt.

5.  Mobiltelefon egy régi Chaplin filmben

Charlie Chaplin 1928-as filmjének, A cirkusz című némafilmnek az extrákkal teli (2010-es) DVD-jén látható egy rejtélyes fekete ruhás nő, aki úgy tesz, mintha mobilon telefonálna. Bár a szkeptikusok többsége azzal magyarázza a történetet, hogy egy sima hallókészüléket (hallókürtöt) tart a kezében, ez sem erősíthető meg egyértelműen, az egyedül sétáló hölgynek ugyanis semmi oka sincs a füléhez tartani a szerkezetet, ráadásul a jelenet közben jól látható, hogy mozog a szája, ergo mintha beszélne valakihez, pedig senki sincs a közelében. A kivágott jelenetet ERRE A LINKRE kattintva tudjátok ti is megtekinteni a YouTube-on.

6.  A zuhanó ember

Ezt а fotót Richard Drew fényképész készítette, 2001. szeptember 11-én, a világkereskedelmi központ toronyházai ellen irányuló terrorcselekmények közben. A fotó néhány órán belül az egész világot bejárta, a toronyházból kiugró férfi különös testtartása miatt. A férfi szinte teljesen függőlegesen (fejjel lefelé) zuhan, ami ellent mond minden bennünk lakozó túlélési ösztönnek. A rejtélyt csak tovább fokozza, hogy a fényképen szereplő férfit végül sosem találták meg a romok között.

7.  A ,,tank man”

Ez a fotó a pekingi zavargások közben készült, 1989-ben, a Tiananmen-téren. A tankok elé beálló ismeretlen tüntető fotója az egész világot bejárta, ám mégsem lehet tudni, hogy ki is volt ő pontosan, illetve, hogy mi is lett vele végül. Az ismeretlen személyazonosságú férfit a külföldi sajtó egyszerűen ,,Tank Man” névre keresztelte.

8.  Solway Firth űrhajósa

1964-ben Jim Templeton fényképész készítette ezt a fotót lányáról, de az előhívás után egy egészen elképesztő alak bontakozott ki a képen: egy űrhajós szkafanderbe bújt ,,valamit” örökített meg a kamera. A férfi állította, hogy a fotó elkészültekor csak a lánya volt a helyszínen. Még a Kodak vállalat is vizsgálódni kezdett a témában és megállapították, hogy a tekercs érintetlen, senki se buherálta meg a képet.

9.  Freddy Jackson szelleme

A képet 1919-ben készítették, először pedig 1975-ben hozták nyilvánosságra. A fotó egy csoportkép, amely a Goddard osztagot ábrázolja, akik az első világháborúban szolgáltak. A képen egy extra arc is feltűnik. Sokan úgy gondolják, hogy Freddy Jackson szelleme látható a felvételen, akinek éppen aznap volt a temetése. A szerencsétlenül járt férfit egy repülőgép propellere gyilkolta meg.

10.  Piramis a holdon

Ez a fotó a NASA ,,Apollo-17″ névre keresztelt küldetése során készült, ám sokáig nem foglalkoztak vele, mivel a kép készültekor a kamera túlexponált. Számos szakértő dolgozott később a kép helyreállításán, majd amikor játszottak kicsit a kontraszttal, feltűnt rajta egy rejtélyes, piramisra emlékeztető objektum a távolban. Bár a kép minősége miatt nem lehet túl messze menő következtetéseket levonni, mégis sokan egyértelmű bizonyítékának tartják annak, hogy a Hold másik oldala valószínűleg több más, hasonló piramist is rejthet.

forrás

Ezt láttad már?

23 kép, ami bizonyítja, hogy az idő vasfoga egy könyörtelen pusztító

Bár legtöbbször fel sem tűnik, az idő vasfoga bizony folyamatosan dolgozik, rongál, amortizál. Időnként azonban …

loading...
error: