Xtreme blog https://xtremeblog.net Szórakoztató magazin Mon, 31 Dec 2018 16:10:57 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.4 20 tökéletes fotó, amiért bármelyik fényképész azonnal eladná a lelkét https://xtremeblog.net/20-tokeletes-foto-amiert-barmelyik-fenykepesz-azonnal-eladna-a-lelket/ Mon, 31 Dec 2018 08:41:49 +0000 http://xtremeblog.net/20-tokeletes-foto-amiert-barmelyik-fenykepesz-azonnal-eladna-a-lelket/  

1. Izlandi jégbarlang.

2. A támadás pillanata.

3. ,,A macskám egy festett üvegablak előtt.” 4. ,,Az én lángoló hajú kedvesem…” 5. Cseresznyefa-virágzás Koppenhágában, Dániában. 6. Fényalagút Japánban. 7. Szabadság. 8. Jó reggelt! 9. Ahol az ég és a föld összeér. 10. Az óceán arca. 11. Ébredő nagyváros.

12. Úszó gemkapocs.

13. Tükröződés. 14. A rét színei. 15. Jelzőlámpák a semmi közepén. 16. ,,Teljesen véletlenül bukkantam erre a szépségre a virágzó fa alatt…nem hagyhattam ki.” 17. Tokiói metró. 18. Pókháló egy jelzőlámpán. 19. Kilátás a Tianmen-barlangból, Kínában. 20. Éhes vándorrigó-fiókák.

forrás

]]>
20 tökéletes dolog, ami nem is lehetett volna ennél hibátlanabb https://xtremeblog.net/20-tokeletes-dolog-ami-nem-is-lehetett-volna-ennel-hibatlanabb/ Sun, 30 Dec 2018 09:20:31 +0000 http://xtremeblog.net/20-tokeletes-dolog-ami-nem-is-lehetett-volna-ennel-hibatlanabb/ 1. ,,A filippínó professzorom kézírása.”

  

2. Hófödte terasz.

  

3. Egy apró, ám annál tökéletesebb paradicsom. 4. Egy keksz, ami tökéletesen beleillik a kávés pohár tetején található mélyedésbe. 5. A hó csak a térkövek közötti fugán maradt meg. 6. Láttál már valaha ennél tökéletesebb virágot? 7. Tökéletes hógolyó.

  

8. Jégkerítés.

  

9. Ez a spirál-lépcső kicsit olyan, mintha valaki copy-paste-elte volna. 10. Az élet apró öröme: amikor az ablaklehúzó épp akkora, mint az ablaküveg. 11. Ki gondolná, hogy néhány műanyag kanál is lehet ennyire tökéletes?!

  

12. Csak egy kanál friss méz.

  

13. Tökéletes forgó. 14. Megkóstolnátok ezt a süteményt? 15. Tökéletes fagylalt – ahogy az a nagy könyvben meg van írva. 16. Amikor az árufeltöltő tökéletességmániás. 17. Mit szóltok ehhez a fa padlóhoz? 18. Buboréktorony egy szappanadagoló alatt. 19. ,,Ez történt, miután előmelegített tejjel készítettem ma a kávémat.” 20. Végezetül pedig adózzunk egy perc néma csönddel annak a látványa előtt, ahogy a tej elnyeli ezt a kekszet.

forrás

]]>
21 izgalmas fotó, ami új szemszögből mutatja be a világ dolgait https://xtremeblog.net/21-izgalmas-foto-ami-uj-szemszogbol-mutatja-be-a-vilag-dolgait/ Sun, 30 Dec 2018 09:19:07 +0000 http://xtremeblog.net/21-izgalmas-foto-ami-uj-szemszogbol-mutatja-be-a-vilag-dolgait/ 1. Egy cicatappancs makró objektívvel fotózva.

  

2. Egy kereszteződés a romániai Temesváron.

  

3. A Csendes- és az Atlanti-óceán találkozása. 4. Fagylaltkészítő robot, Japánban.

5. Akrilüveg vs. elektromosság.

6. Egy hónapokra a szekrényben felejtett banán ,,maradványa”. 7. Thaiföldi fagylaltárus.

8. Így néz ki egy tobzoska nyelve.

  

9. Orosz “hóeltakarító gépek”, melyek a leselejtezett Klimov VK–1 szovjet gázturbinás sugárhajtóművek segítségével olvasztják a havat maguk előtt.

  

10. Albínó krokodil.

11. Egy látványos módon kiégett villanykörte. 12. Dupla szemfogakkal született macska. 13. Óriás termesz. 14. Egy utánfutóról felszálló hidroplán.

15. Egy sirály, aki menteni próbálja a bajba jutott barátját.

  

16. Potyautas.

  

17. Egy tűzopál kő, ami épp úgy néz ki, mint a felhők között átszűrődő napfény. 18. Metrófeljáró Frankfurtban. 19. Nem, ezek nem levelek.

20. Bárányterelésről készített drónfelvétel.

21. Végezetül pedig: így készülnek a kedvenc akciófilmjeink vonatos jelenetei.

forrás

]]>
20+ fotó, ami megmutatja, hogy mi történne, ha véletlenül kikapcsolnánk a speciális effekteket kedvenc filmjeinken https://xtremeblog.net/20-foto-ami-megmutatja-hogy-mi-tortenne-ha-veletlenul-kikapcsolnank-a-specialis-effekteket-kedvenc-filmjeinken/ Sun, 30 Dec 2018 09:17:59 +0000 http://xtremeblog.net/20-foto-ami-megmutatja-hogy-mi-tortenne-ha-veletlenul-kikapcsolnank-a-specialis-effekteket-kedvenc-filmjeinken/ 1. Alkonyat

2. Mátrix

3. A hobbit: Váratlan utazás

4. Óz, a hatalmas

5. Pi élete

6. Narnia Krónikái: A Hajnalvándor útja

7. A majmok bolygója: Lázadás

8. Gravitáció

9. Elysium – Zárt világ

10. Mentőexpedíció

11. Az útvesztő

12. Szemekbe zárt titkok

13. Harry Potter és a Félvér Herceg

14. X-Men: Az eljövendő múlt napjai

15. A nagy Gatsby

16. Boardwalk Empire – Gengszterkorzó

17. Alice Csodaországban

18. A galaxis őrzői

19. Trónok harca

20. A Wall Street farkasa

21. Godzilla

22. Halálos nászút

23. The Walking Dead

24. Bosszúállók

25. Mad Max – A harag útja

26. Az acélember

forrás

]]>
14 furcsa tárgy a múltból, aminek a látványától is a hideg futkos a hátunkon https://xtremeblog.net/14-furcsa-targy-a-multbol-aminek-a-latvanyatol-is-a-hideg-futkos-a-hatunkon/ Sun, 30 Dec 2018 09:17:20 +0000 http://xtremeblog.net/14-furcsa-targy-a-multbol-aminek-a-latvanyatol-is-a-hideg-futkos-a-hatunkon/ 1. Kenyér az ősi Pompeiiből.

Ezt a megkövült kenyeret régészek találták az ókori római város, Pompeii romjai közt. A kenyeret a Pompeiiben található 33 pékség egyikében készítették, közel 2000 évvel ezelőtt – i. sz. 79-ben, azon a napon, amikor a város elpusztult.

2. Japán terhes baba – XIX. század

Ez a baba nem a Terhes Barbie-babához hasonló játékszer, ezt valójában a 19. századi szülésznők használták, hogy gyakorolják vele a gyermekek születését.

3. A női szív térképe – XIX. század

A világ talán legromantikusabb térképét Daniel Wright Kellogg litográfus találta fel és rajzolta meg. Ahogy a térképen is látszik, Kellogg-nak sajátos véleménye volt a nőkről, melyet nem is rejtett véka alá és a térképének elrendezését is ez befolyásolta legfőképp: a térkép középpontjában a szeretet volt, alatta az egoizmus és az önzőség, felette pedig a ruhák és a ruhák iránti szeretet.

4. Az Arthur’s Seat barlangban talált koporsók.

A képen látható koporsókat a skóciai Arthur’s Seat dombon találták, 1836-ban. A 17 aprócska koporsóban fából készült babákat helyeztek el, melyeket férfi ruhákba öltöztettek – máig ismeretlen okokból. A szakértők szerint 2 lehetséges magyarázat van a furcsa koporsókra: vagy voodoo szertartások kellékeiként használták őket, vagy pedig a koporsók a sorozatgyilkosság egyfajta ellentéteként hozták létre, talán figyelemfelhívó célzattal. Egy biztos, a koporsókat 1812 és 1820 között készítették, de hogy ki és miért azt máig sem sikerült megfejteni.

5. A ,,rejtett anya”.

A fotográfia megjelenése után az 1920-as évekig az Egyesült Királyságban létezett egy műfaj, amit „rejtett anya fényképezésnek” neveztek. Ennek lényege az volt, hogy a gyermekeket egy speciális lepelre rakva fotózták, melyben az édesanyjuk vagy a dadusuk elbújt és tulajdonképpen ők tartották egy helyben a gyermeket, magukat székeknek álcázva, amíg a hosszú exponálás során a fényképészeknek sikerült elkészíteniük a képet.

6. Mechanikus pióca.

Ez az eszköz egyáltalán nem egy középkori kínzóeszköz, mint ahogyan első pillantásra tűnhet. 1840-ben találták fel, az akkoriban igen népszerű élő piócás kezelések visszaszorítása érdekében. A mechanikus pióca forgó pengék segítségével vágta fel a bőrfelszínt, majd a használata során belsejében keletkezett vákuum segítségével szívta át a vért a szintén belsejében kialakított henger alakú tartályokba.

7. Tipu tigris – XVIII. század

Ez a játék tulajdonképpen egy brit katonát kínzó tigris, ami majdnem életnagyságú, az oldalán lévő kart tekerve pedig a brit katonának sikolyát és a tigris morgását idéző hangokat bocsájt ki magából. A játékot az indiai uralkodó, Tipu szultán számára készítették, aki utálta a briteket.

8. Guillaume Duchenne kísérletei – XIX. század

A képen épp a francia ideggyógyász, Guillaume Duchenne egyik elektroterápiás kísérletét láthatjuk, melynek keretén belül a doktor egy élő személy arcizmain keresztül továbbította az áramot, hogy tanulmányozza az izom-összehúzódásokat. Több száz vagy talán ezer hasonló kísérletet végzett, melyeknek köszönhetően számos érdekes felfedezést tett.

9. Protézisek

A végtagpótló protézisek nem a modern kor találmányai. Az első fotón például egy lábujjprotézist láthatunk az ókori Egyiptomból, a második képen pedig egy jóval összetettebb alkar-protézis látható.

10. Könny tároló fiolák.

Ezeket a hosszúkás könny-gyűjtő üvegeket először az ókori Rómában kezdték el használni, és direkt úgy alakították ki őket, hogy könnyen össze lehessen gyűjteni velük a könnyeket a szemünk sarkából. Főként nők használták, hogy háborúba ment, majd onnan hazatért férjeiknek bizonyítsák velük, mennyit sírtak értük, amíg távol voltak.

11. Kínai orvos babák – 17-18. század

Kínában több évszázadon keresztül csak a férfiak lehettek orvosok. Mivel az előkelő, magas rangú hölgy betegek nem szívesen vetkőztek le a férfi orvosoknak, ezért ilyen speciális, elefántcsontból készült orvosi babákon mutatták meg, hogy mi és hol fáj nekik.

12. Rabszolgahirdetés, 1855-ből.

Bármilyen furcsa is belegondolni, de 200 évvel ezelőtt az Egyesült Államokban nem csak szarvasmarhákkal és disznókkal, de rabszolgákkal is lehetett kereskedni. Az utcákon épp ezért ilyen és ehhez hasonló plakátokon hirdették az eladó rabszolgáikat az emberek.

13. Mortsafe – XIX. század

Bár úgy tűnik, minthogyha ezeket a vasból készült Mortsafe-névre keresztelt rácsokat azért hozták volna létre, hogy a földben tartsák a halottakat, valójában nem ez áll a háttérben. Ezeket a vas koporsókat azért tették a sírok fölé, hogy megakadályozzák az emberrablókat, akik sokszor kiásták a holttesteket, hogy elrabolják a hullák mellé temetett értékeket.

14. Halottasmotor.

Az amerikai Norfolk megye egyik lakója olcsó és egyszerű módszert akart találni az elhunytak temetőbe szállítására, ezrét nemes egyszerűséggel egy koporsót erősített egy Norton-motorkerékpár oldalára. Olyan nagy sikernek örvendett a találmánya, hogy a motorkerékpár-gyártók saját halottasmotorokat kezdtek gyártani, ami végül tönkre is tette az ötlet eredeti gazdáját, mivel az emberek nem tartották elég biztonságosnak az általa összetákolt járműveket.

forrás

]]>
16 hollywoodi férfi, akinek kétségkívül jót tettek az évek https://xtremeblog.net/16-hollywoodi-ferfi-akinek-ketsegkivul-jot-tettek-az-evek/ Sun, 30 Dec 2018 09:15:49 +0000 http://xtremeblog.net/16-hollywoodi-ferfi-akinek-ketsegkivul-jot-tettek-az-evek/ 1. Til Schweiger

  

2. George Clooney

  

3. Zac Efron 4. Justin Timberlake 5. Jude Law 6. Matthew Lewis 7. Will Smith 8. Nicolas Cage 9. Channing Tatum

  

10. Leonardo DiCaprio

  

11. Dwayne Johnson 12. Hugh Jackman 13. Robert Downey Jr. 14. Keanu Reeves 15. Ryan Reynolds 16. Tom Hardy

forrás

]]>
21 ember, akinek az egész élete egy véget nem érő Kész átverés show https://xtremeblog.net/21-ember-akinek-az-egesz-elete-egy-veget-nem-ero-kesz-atveres-show/ Sun, 30 Dec 2018 09:15:02 +0000 http://xtremeblog.net/21-ember-akinek-az-egesz-elete-egy-veget-nem-ero-kesz-atveres-show/ 1. ,,Azt mondták, hogy karácsonyi pulóverparti lesz.” 2. A játék főnyereményének egy Lamborgini-t ígértek, de nem beszéltek az állapotáról.

  

3. A hülyének is megéri.

  

4. ,,Megkértem apámat, hogy hozzon nekünk naptejet a tengerpartra, majd mikor már jól befújtuk magunkat és gyanúsan illatoztunk, rájöttünk a turpisságra…” 5. Most akkor ki ijedt meg jobban?!

6. Azt hiszed, hogy Téged nem lehet becsapni? 7. Tanulópénz volt. 8. ,,A barátaim lefizették az esküvői fotóst, úgyhogy én ilyen képeket kaptam kézhez az esküvőmről.”

  

9. ,,Kegyetlenül át lettem verve.”

  

10. Egyeseknek még a romantikus pillanat sem szent. 11. ,,A kollégáim átrendezték kicsit az íróasztalomat, amíg WC-n voltam.” 12. A kölyök Apple telefont szeretett volna születésnapjára. Láthatóan nem ment át neki a szülők humora. 13. Ez már szinte túl megy a jó ízlés határán. 14. ,,150 ezer forintért rendeltem magamnak iPad-ot az interneten. Egy Apple dobozt kaptam, benne egy szemkötővel (eyepad) .” 15. Még egy híres motorversenyző – például Álex Rins – sincs védve a kollégák szívatásától.

  

16. ,,Az ebédszünetből visszatérve ez fogadott az íróasztalomon.”

  

17. ,,A kollégáim még nem tudják, de a bosszúm 100-szor rosszabb lesz.” 18. Amikor rájössz, hogy nem is a szavazatodra megy ki a játék. 19. ,,Utoljára vettem akciós terméket.” 20. Vajon hányan dőltek be a trükknek? 21. Az élet olykor jobb, mint bármelyik Kész átverés epizód.

forrás

]]>
15 ember, aki utólag döbbent rá, hogy rosszul csinálta, amit csinált https://xtremeblog.net/15-ember-aki-utolag-dobbent-ra-hogy-rosszul-csinalta-amit-csinalt/ Sun, 30 Dec 2018 09:14:12 +0000 http://xtremeblog.net/15-ember-aki-utolag-dobbent-ra-hogy-rosszul-csinalta-amit-csinalt/ 1. ,,Csak a föld alatti garázsommal szerettem volna hencegni a rokonoknak, de kiderült, hogy gombnyomásra törtem össze a dzsippemet.” 2. Sosem jó ötlet szelfizni egy kosárlabda meccs közben – ezt azóta már ő is tudja. 3. Kevés kínosabb dolog van annál, mint amikor összeöltözöl egy kutyával. 4. ,,Három lehetőségem is volt rá, hogy kinyissak legalább egyet közülük – egyik sem sikerült.” 5. ,,Ha így csomagolnak két lapos elemet, akkor bele se merek gondolni, hogy mit művelhetnek mondjuk egy hűtőszekrénnyel.” 6. ,,Sose felejtsd el bemérni a szélirányt és a fejed állását, mielőtt belekezdesz az olajcserébe, különben úgy jársz, mint én.” 7. ,,Black Friday-kor rendeltem magamnak ezt a papucsot. Houston, baj van!” 8. Vannak bűnesetek, melyek szinte önmagukat oldják meg. 9. Mondja ezt ez a fekete háttérre fehér betűvel írt szöveg.

  

10. Jabba, a hutt igazi háttér-története.

  

11. ,,A lányom ma gyurma-kutyát készített az iskolában. Tim Burton büszke lenne rá.” 12. Egy termékcsomagolás még soha nem volt ennyire váratlan. 13. Az évszázad rablása. 14. Találd ki, hogy ki próbált meg menőzni, és az Apple Watch órája segítségével képet készíteni a családról! 15. ,,A lányommal így utólag azon gondolkozunk…vajon a Télapó ilyen süteményeket is elfogad?!”

forrás

]]>
20 vállalhatatlan családi fotó, amit még a rajtuk szereplő emberek is örökre el akarnak felejteni https://xtremeblog.net/20-vallalhatatlan-csaladi-foto-amit-meg-a-rajtuk-szereplo-emberek-is-orokre-el-akarnak-felejteni/ Sun, 30 Dec 2018 09:13:29 +0000 http://xtremeblog.net/20-vallalhatatlan-csaladi-foto-amit-meg-a-rajtuk-szereplo-emberek-is-orokre-el-akarnak-felejteni/ 1. ,,2 vagy 3 éves lehettem és egy közeli barát esküvőjén voltunk. Anyám jól szórakozott és nem figyelt rám, úgyhogy úgy döntöttem, beleharapok a seggébe.”

  

2. ,,A Föld legmenőbb csávója voltam 4 éves koromban.”

  

3. ,,A 80-as évek végén apám egy rockzenekar tagja volt. Valamilyen oknál fogva az egyik csapatfotózáson úgy gondolta, hogy jó ötlet lesz rózsaszín pólóban megjelenni.” 4. ,,1991-ben tipikus ausztrál gyerek voltam. Úgy ittam a sört, mint a vizet és egy krokodil volt a kezemben.” 5. ,,Anyám valódi Star Trek őrült volt, ezért nálunk minden Halloweenkor csak az ilyen témájú jelmezek jöhettek szóba. Borzalmas volt.” 6. ,,Ez én vagyok, 7. osztályos koromban. Csak egy nagyon menő gyerek mert volna ilyen képet választani az iskolai évkönyvbe.” 7. ,,Az első fizetésem, amit Pókembernek öltözve kerestem egy születésnapi zsúron.” 8. ,,Anyámnak két nappal korábban orrplasztikai műtétje volt. A fotós felajánlotta, hogy elnapolhatjuk a fotózást, de anyám nemet mondott.” 9. ,,Édesapám aznap, amikor megtudta, hogy édesanyám terhes a bátyámmal.” 10. ,,Az 5 éves unokaöcsémről készült kép a 80-as években. A ruhát saját maga választotta.” 11. ,,Ez a fotó szerepel rólam az 1996-os iskolai évkönyvben.”

  

12. ,,A legelső fotó, ami rólam készült ebben a világban.”

  

13. ,,Igen, a mellényt én festettem magamnak…és még mindig szingli vagyok, ha érdekel.” 14. ,,A feleségem gyerekkori családi fotója. Az apja 210 centi magas volt, így a család lova teljesen eltörpült mellette.” 15. ,,A bátyám nem mindig tud hazajönni hozzánk karácsonyozni, de mégis mindig rajta van a karácsonyi fotókon.” 16. ,,A családi albumunkban még egy darabot is eltettek a születésnapi tortámból. Most 34 éves vagyok.” 17. ,,Az anyósomék tánciskolába íratták a férjemet gyerekkorába. A férjem mindig azt mondta, hogy borzalmas volt és utálta, majd nemrég előkerült ez a régi fotó.” 18. Az első fotó ,,családként”. És talán az utolsó, amikor az édesapa még életben van. 19. ,,7 évvel ezelőtt úgy gondoltam, hogy a világ legmenőbb dolga szamuráj karddal a kezemben fényképet készíteni.” 20. ,,A feleségem úgy néz ki ezen a gyerekkori fotóján, mint Mrs. Doubtfire.”

forrás

]]>
20 apró érdekesség, amit mindig is tudni szerettél volna az amerikai titkosszolgálatról https://xtremeblog.net/20-apro-erdekesseg-amit-mindig-is-tudni-szerettel-volna-az-amerikai-titkosszolgalatrol/ Sun, 30 Dec 2018 09:12:38 +0000 http://xtremeblog.net/20-apro-erdekesseg-amit-mindig-is-tudni-szerettel-volna-az-amerikai-titkosszolgalatrol/ 1. Többen vannak, mint gondoljuk.

Sokszor talán azt hinnénk, hogy az amerikai titkosszolgálat viszonylag kevés, pár száz fős csapattal dolgozik, a valóságban azonban körülbelül 6500 ember összehangolt munkájára van szükséges ahhoz, hogy minden egyes akciójuk biztonságosan lebonyolítható legyen.

2. Nem csak az elnököket védik.

Nem csak az éppen aktuális elnök védelme tartozik a titkosszolgálatok szűk hatásköre alá, ők gondoskodnak továbbá az aktuális elnök családtagjairól, a volt elnökökről és a volt elnökök családtagjairól is, valamint az elnökhöz látogatóba érkező vendégek biztonságáról is.

3. A titkos ügynökké válásnak 3 jól elkülöníthető szakasza van.

Az első három évben nem vehetnek részt terepen, ekkor csak az irodában dolgozhatnak és az ott keletkező kihívásoknak kell megfelelniük. Ha ezt sikerrel teljesítik, akkor jöhet a terep munka, mely jellemzően 4-7 évig tart. Végül, a terepen történő szolgálati idő lejárta után újfent visszatérnek az irodai munkába.

4. Kiképezik őket a golyózáporban történő menekülésre és – többek között – a vízbeesésre is. 5. Bármikor készen kell állniuk, hogy elsősegélyben részesítsék a sebesült személyeket, viszonylag profi, mentősökhöz illő módon.

6. Mindig hordanak maguknál az elnök vércsoportjával megegyező vért, ha esetleg sürgős beavatkozásra lenne szükség. 7. Nem csak az ügynököknek, az elnököknek is titkos kódnevük van. 8. Padlóba rejtett mozgásérzékelőkkel követnek nyomon minden egyes lépést az ovális irodában.

Emellett persze minden ott történtről hang és videofelvétel is készül, így a titkosszolgálatok tudomása nélkül gyakorlatilag semmi sem történhet ebben a szobában.

9. Sokszor civil ruhában követik az elnököket, és elkísérik azokat még a szabadidős programjaikra is. 10. Az orvoshoz is elkísérik az elnököket, nélkülük senki nem nyúlhat az Egyesült Államok elnökeihez. 11. Minden egyes fenyegető levelet és telefonhívást nyomon követnek, és kivizsgálnak. 12. Minden elnökkel kapcsolatos eseményről jól visszakövethető hang- és videofelvételeket készítenek.

13. Nem esküdtek fel arra, hogy az életük árán is megvédik az elnököt, ez csak egy hollywoodi legenda.

14. A titkosszolgálat létezése óta eddig egyetlen egy ügynök halt meg szolgálatteljesítés közben.

A bal oldali képen látható Leslie Coffelt 1950. november 1-jén vesztette életét, miközben a jobb oldali képen látható Harry S. Truman elnököt próbálta megvédeni.

15. Senki sem tudja, hol található pontosan az Amerikai Titkosszolgálat főhadiszállása. 16. Az Amerikai Titkosszolgálatot az után alapították, hogy Abraham Lincoln elnököt megölték. 17. Kezdetben nem az elnökök védelme volt a titkosszolgálat fő profilja, hanem a pénzhamisítók és a pénzügyi csalók lebuktatása.

Ez egyébként a mai napig is a feladataik közé tartozik, ám már nem olyan mértékben, mint a kezdetekkor.

18. A titkosszolgálat emberei sosem viselhetnek napszemüveget nyilvánosan.

A kém-filmekben a titkosügynökök mindig napszemüvegben és fekete öltönyben feszítenek, a valóságban azonban az ügynökök nem használhatnak napszemüveget a bevetések közben, nehogy az azon tükröződő fények miatt esetleg ne vegyenek észre valami fontosat.

19. Mint mindenki, ők is tévednek olykor.

A legutóbbi ilyen emlékezetes pillanat például az volt, amikor Barack Obama elnök épp a Fehér ház liftjében utazott egy fegyveres ügynökkel, és közben, a titkosszolgálat “háta mögött” valaki egy késsel bemászott a Fehér ház kerítésén.

20. Folyamatosan kommunikálnak egymással a gesztusaik segítségével.

Egy megigazított gyűrű, egy orrvakarás…ezek sosem véletlenek. Valójában minden egyes ilyen mozdulatukkal információkat továbbítanak az őket figyelő többi ügynök számára. Hogy ezek a gesztusok pontosan mit jelentenek, az ‘hétpecsétes titok’, amit csak ők tudhatnak.

forrás

]]>